Hae tästä blogista

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-mutakakku

Löysin Kakkumonsteri-blogista tämän herkullisen ohjeen. Lisänä voi tarjoilla kermavaahtoa ja marjoja. Vie kielen mennessään!


3 dl maitoa
5 dl sokeria
200 g valkosuklaata
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Kuumenna maito ja sokeri höyryävän kuumaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuuman maidon joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja margariini. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi, käytä kierrevispilää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 24 cm vuokaan. Paista 160 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.


4 kommenttia:

  1. Ihana herkku.:) Valkosuklaista mutakakkua en olekaan vielä kokeillut!

    VastaaPoista
  2. Nam, tosi hyvä ja helppo kakku!

    VastaaPoista
  3. Ihana tuttavuus, suosittelen lämpimästi.

    VastaaPoista
  4. Aika paljon paisui taikina ja piti lopettaa paistaminen kun uunin pohjalle valui urakalla. Piirakkavuokaa ei siis ilmeisesti kannata käyttää tässä reseptissä.

    Nimim. Sinne meni valkosuklaat taikikinan mukana roskikseen.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!