sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vaniljainen raparperipiirakka

Me Naisista joskus napattu resepti pääsi kokeiluun juhannuspäivänä. Alkuperäisen ohjeen nimi on Mummin mieletön raparperipiiras. On kyllä herkullista!
Pohja
3 munaa
3 dl sokeria
1½ dl maitoa
100g voita sulatettuna
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 700 g raparperipaloja

Kuorrutus
1½ dl sokeria
5 tl vanilliinisokeria
3 rkl perunajauhoja
2½ dl maitoa
2 dl kermaa
4 rkl voita

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää maito ja voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele raparperipalat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tee kuorrutus, kun olet ottanut piirakan uunista. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada nopeasti hieman jäähtyneen piirakan päälle, levitä lastalla.


3 kommenttia:

Kiitos kun kävit Open Caféssa!