Hello Kitty -kakkuja on aina ihana tehdä. Tämä iso kakku meni Kaislan 2-vuotissyntymäpäiville. Kakun välissä mansikkamoussea. Kakun pinnan ja koristeet tein sokerimassasta. Paljon onnea Kaisla!
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 rrkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk maitorahkaa
2 prk Creme Fraiche
3 dl sokeria
4 dl soseutettua mansikkaa
Kakun pinnalle
500 g sokerimassaa
3 prk Flora Vispiä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota Vispit. Lisää vaahtoon rahkat, ranskankermat, sokkeri ja mansikkasose sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuuman veden joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohena nauhana mansikkamoussen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.
Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta. Levitä puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan moussen päälle. Kostuta. Täytä toinen väli samoin. Paina päälle kostutettu päällimmäinen kakkupohja. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Kauli sokerimassa levyksi. Paina sokerimassan pintaan kuvio. Vaahdota vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Siirrä sokerimassalevy kakun pinnalle. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!