Pohja
100 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
4 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tlk mandariineja sokeriliemessä
500 g rahkaa
2 dl kermaa
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
Marenki
3 valkuaista
1 dl sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon kananmunat ja pehmeä voi. Sekoita nopeasti tasiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada mandariinit siivilään valumaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Sekoita keskenään täytteen muut raaka-aineet. Kaada mandariinit torttupohjalle. Levitä päälle täyte. Paista torttua 1h 160 asteisen uunin alaosassa.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Levitä valkuaisvaahto tortun pinnalle. Paista torttua uunin yläosassa vielä noin 15 minuuttia, kunnes marenki saa hieman väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa mieluiten vasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!