Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia sulatettuna
1 dl maitoa
6 raparperin vartta
Toscakuorrutus
100 g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
½ dl maitoa
125 g mantelirouhetta tai -lastuja
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun halkaisijaltaan 26-28 cm kakkuvuokaan. Paloittele raparperit. Pehmensin raparperinpaloja pari minuuttia mikrossa. Ripottele taikinan pinnalle raparperipalat. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.
Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa rasva, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan. Anna kiehahtaa ja lisää sitten joukkoon mantelirouhe tai -lastut. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!