Tein kaksi laktoositonta suklaakakkua valmistujaisjuhliin.
Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1½ dl juoksevaa laktoositonta margariinia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Kostutukseen
1 dl Spritea
Suklaamousse
2 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 rkl sokeria
Kuorrutus
1½ prk laktoositonta vispikermaa
150 g taloussuklaata
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvi ja pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Kostuta spritella. Laita alimmainen pohja reunavuoan pohjalle ja kaada suklaamousse sen päälle. Laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Laita sitten toinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrrossa 20 sekuntia kerrallaan. Lisää sulatettu ja vähän jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele sokerimassakukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!