Yksi herkullisimmista mustikkapiirakkaohjeista!
Pohja
4 munaa
4½ dl sokeria
150 g voita sulatetttuna
3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle
2 pss vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
5 dl mustikoita
Valmista vaniljakiisseli sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Levitä vaniljakiisseli tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä lusikalla levittäen. Ripottele lopuksi mustikat täytteen päälle. Paista 175 asteessa 35 min. Jäähdytä piirakka ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!