Tämä kakku tilattiin yllätyshäihin; vanhemmat menivät naimisiin samassa tilaisuudessa, jossa heidän lapsensa kastettiin. Kakkuun toivottiin samaa värimaailmaa, kuin ristiäisissäkin - limen vihreää ja vaaleaa lilaa. Kakun päällä olevat sormukset olen tehnyt sabluunan läpi hopean värisellä elintarvikespraylla. Kaikki koristeet ja kakun pinta on sokerimassaa. Kakkuun toivottiin jotakin raikasta täytettä ja tein sitten Caipirinha-moussen kakun väliin. Paljon onnea koko perheelle!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl Spritea
Täyte
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 prk Mascarponejuustoa
3 dl tomusokeria
1 pss Caipirinha -juomajauhetta
Kakun pinnalle
2 dl voikreemiä tai kermavaahtoa
750 g valkoista sokerimassaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuutttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja kostuta Spritella.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri toisessa kulhossa. Lisää juomasekoitusjauhe ja vatkaa vielä hetki. Sulata pehmenneet liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Kaada liivateseos juustoseoksen joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi vaahdotettu Vispi.
Täytä kakku. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjoilualustan päälle. Levitä pohjalle puolet täytteestä. Täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Levitä kakun pinnalle ohut kerros voikreemiä tai kermavaahtoa. Kauli sokerimassa pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele käsin kiinni kakkuun. Leikkaa kakun alareunan sokerimassa suoraksi. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!