Hae tästä blogista

torstai 1. marraskuuta 2012

Nougatjuustokakku

Istuimme iltaa ystävien kanssa. Makeana tarjottavana tämä nougatin makuinen juustokakku, jonka ohjeen löysin Pikku Murusia -blogista. Kiitos ystäväni hauskasta illasta!

Pohja
140 g suklaakaurakeksejä
40 g voita
1 rkl fariinisokeria

Täyte
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
180 g nougatia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja tai maizenaa
1 ¼ dl kuohukermaa
180 g maitosuklaata
2 kananmunaa
2 keltuaista

Pinnalle

70 g pehmeää nougatia
50 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Hienonna keksit. Sulata rasva. Sekoita rasvasula ja fariinisokeri sekä keksimurut. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle, pohjan ja reunan väliin. Painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pehmeä nougat sähkövatkaimella sekaisin. Lisää massaan sokerit, perunajauho ja kerma sekä sulatettu suklaa. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksitellen ja sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuustomassaan. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Paista 160 asteessa 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita kakku jääkaappiin yöksi.

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada kuuma kerma paloitellun suklaan ja nougatin päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun pinnalle. Anna kakun olla jääkaapissa vielä ennen tarjoilua.


6 kommenttia:

  1. Tuo kuulostaa uskomattoman hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä näyttää aivan ihanalta! Johtunee siitä, että rakastan juustokakkuja, suklaata ja nougatia. :)

    www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Hei,millaista tuo nougat on,mistä hyllyltä kaupasta vois löytyä :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ostanut nougatia Ruotsista, mutta karkkihyllystä löytyvä Dubbelnougat on samaa tavaraa.

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!