Tyttäreni teki meille mutakakkua jälkiruoaksi. Helppo ja herkullinen ohje on Ilona-lehdestä Antti Vahteran resepti.
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria (tai raakaruokosokeria)
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja nosta kattila liedeltä. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaisksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne munavaahtoon. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku on uunista otettaessa hyllyvää. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään saakka. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!