Kutsuin ystäviä kylään maistelemaan joulun makuja. Yhtenä makeana tarjottavana oli tämä Jälkiruokaistunto -blogin ohjeella tehty kanelinen juustokakku.
Pohja
130g Bastogne -keksejä
50g voita
Täyte
1 rasia Mascarponejuustoa
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
1 tlk Flora Vanillaa
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele halkaisijaltaan 20cm reunavuoan sisään tarjoilualustalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vanilliinisokeri. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehset. Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen sekaan. Yhdistä joukkoon vanilliinivaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada reunavuoan sisään keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nam! Varmasti herkullista, voisinpa kokeilla vaikka joulupöytään jälkkäriksi!
VastaaPoista