Hae tästä blogista

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Suklaa-kinuski -kuppikakut

Devil´s food cake cupcakes -nimellä tunnettua herkkua leivottiin tyttäreni syntymäpäiville. Nämä ovat todella hyviä! Alla olevalla ohjeella tulee noin 12 kuppikakkua.

 Taikina
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl kiehuvaa vettä
175 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 dl maitoa

Täyte
kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia

Kuorrutus
5 rkl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
225 g voita
2 1/4 dl hoenoa sokeria

Koristeeksi
kinuskia
Mars-patukkaa pieninä paloina

Siivilöi kaakaojauhe astiaan ja kaada kiehuva vesi kaakaojauheen päälle. Jätä seos jäähtymään. Mittaa vehnäjauhot, , sooda ja vanilliinisokeri toiseen astiaan. Vatkaa toisessa astiassa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää maito kaakaoseokseen. Yhdistä kaikki seokset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Laita taikinaa muffinivuokiin, täytä 2/3 vuoista. Paista 175 asteessa noin 20 min. Tee valmiisiin muffineihin koloja puutikulla. Laita kinuski pursotuspussiin ja pursota koloihin.

Valmista kuorrutus. Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot ja sekoittele keskilämmöllä niin kauan, kunnes seos sakenee. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää vanilliinisokeri. Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele kinuskitipoilla sekä Mars-patukan palasilla.

5 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttävät niin herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkuja olet taas tehnyt! Kuorrutus on vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytynee ehkä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Hei, ihana resepti! Pakko kysyä, että paistatko kuppikakut noissa vaaleanpunaisissa vuu'issa? Näyttävät vain siltä, etteivät olisi uunia nähneetkään...

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!