Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte
1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
5 dl turkkilaista jogurttia
200 g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
8 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua
Päälle
4 banaania
2 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria
Hienonna keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu margariini. Painele seos reunavuoan pohjalle.
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, marmeladi ja sokerit kulhossa. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan ja kaada se sitten täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi , lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Asettela banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden päälle. Siirrä jääkaappiin, kunnes kakun pinta on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!