Pohja
300 g voita
200 g tummaa suklaata
8 kananmunaa
5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
Kinuskikuorrutus
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
Sulata rasva kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rasvan sekaan. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rasva-suklaaaseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kermat ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tiedät, että kinuski on valmista, kun pudotat pisaran kinuskia kylmään veteen ja pisara jää ehjäksi. Levitä kinuski suklaapohjan päälle ja laita leivonnainen vielä jääkaappiin. Leikkaa paloiksi ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!