400 g voita
3 dl sokeria
8 dl vehnäjahoja
2 tl soodaa
4 tl vanilliinisokeria
Täyte
omena- tai vadelmahilloa
Pinnalle
sokeria
Kiehauta voi kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon. Lisää sokeri ja annan jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi-sokeriseos tasaiseksi. Sekoita sooda ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin ja lisää se voi-sokeriseokseen. Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanvuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalla marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!