Pohja
500 g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 rkl vanilliinisokeria
10 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
250g luumumarmeladia
Kuorrutus
500g tomusokeria
½ dl sitruunamehua
Hiero rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunan keltuaiset. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.
Kaaviloi taikina tasaiseksi kahdelle uunipellile leivinpaperin päälle. Levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175°C:ssa n. 30 min. Jäähdytä.
Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita sitruunamehu pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Laita jääkaappiin. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!