Pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl soseutettuja mansikoita
Koristelu
2 tlk keksirullia
mansikoita
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohjasta pyöreä reunavuoan kokoinen pala. Laita pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Kostuta vanilliinimaidolla.
Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon sekaan loput täytteen ainekset. Kiehauta kattilassa ½ dl vettä ja liuota veden sekaan pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkatäytteen joukkoon. Sekoita hyvin jaa kaada kakkupohjan päälle reunavuoan sisään. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota reunavuoka ja asettele keksirullat kakun reunalle. Sido kauniilla nauhalla. Koristele kakun pinta mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!