Pohja
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä
Täyte
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
2 rkl voita
2 dl omenamarmeladia
Kuorrutus
100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 rkl ranskankermaa
Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka. Käytä noin 20 x 30 cm vuokaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa unnissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin.
Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin.
Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja leikkaa pieniksi neliöiksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!