Pohja
300 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Pohjan päälle
200 g vadelmia
Täyte
8 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 prk Mascarponejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
Koristeeksi
vadelmia
marenkeja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos reunavuoan pohjalle. Kaada pohjan päälle jäiset vadelmat. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kermat kattilaan, lisää sokerit ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Lisää kerma-liivateseokseen tuorejuusto ja jogurtti. (Voit jättää halutessasi Mascarponejuuston pois ja käyttää täytteeseen pelkästään turkkilaista jogurttia, yhteensä 6 dl.) Kaada juokseva täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. Koristele vadelmilla ja murskatuilla marengeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!