Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g sulatettua margariinia
Omenamousse
6 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarponejuustoa
1 tlk Creme Fraichea
1½ dl sokeria
5 dl Modo vihreä omena pure
Kiille
1½ dl Modo vihreä omena pure
1½ dl vettä
3 liivatelehteä
Sulata margariini ja hienonna keksit. Sekoita ne ja painele reunavuoan sisään tarjoiluastialle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen Mascarponejuusto, ranskankerma, sokeri ja 4 dl omenasosetta. Kuumenna 1 dl omenasosetta kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa sseuraavaan päivään.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl omenapyrettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää loput nesteistä ja sekoita. Lusikoi hyytyneen kakun pinnalle ja laita kakku vielä jääkaappiin tarjoilua odottamaan. Irrota kakku vuoasta terävällä veitsellä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!