Hae tästä blogista

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Aleksanterinleivokset



Pohja

500g pehmeää voita

2½ dl sokeria

2 keltuaista

2 tl leivinjauhetta

10 dl vehnäjauhoja


Täyte

250g omenamarmeladia


Kuorrutus

500g tomusokeria

½ dl sitruunamehua

vaaleanpunaista pastaväriä



Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.

Kaaviloi taikina tasaiseksi kahdelle uunipellile leivinpaperin päälle. Levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175°C:ssa n. 30 min. Jäähdytä.

Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita sitruunamehu pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Värjää kuorrutus vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!