Hae tästä blogista

torstai 5. heinäkuuta 2012

Hedelmäkakku


Tein kokousväelle tarjottavaksi hedelmäkakun. Oli elämäni ensimmäinen laatuaan. Täytteenä mango-limemousse ja koristeena persikkaa, päärynää ja viinirypäleitä.



Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta



Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria



Täyte

6 liivatelehteä

2 dl mangoa soseena

1 prk Flora Vispiä

1 prk maustettua rahkaa lime-valkosuklaa

2 dl Creme Fraichea

2 dl sokeria



Kakun väliin myös

2 prk mango-Pilttiä



Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria



Kakun päälle

1 tlk säilykepersikoita

1 tlk säilykepäärynää

tummia viinirypäleitä

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuutttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja kostuta vanilliinimaidolla.

Lata liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta säilykemangot. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon maustettu rahka, ranskankerma, sokerit ja mangosose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangomoussen joukkoon hyvin sekoittaen.

Täytä kakku. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjoilualustan päälle. Levitä pohjalle purkki mangososetta ja kaada päälle puolet täytteestä. Täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros mangohilloa. Viipaloi hedelmät ja asettele ne kakun pinnalle. Kiehauta 2 dl vettä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Lusikoi kiille hedelmien pinnalle reunavuoan sisään. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vaahdota Vispi ja mausta sokerilla. Pursota kakun reunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!