Hae tästä blogista

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Mandariininen rahka-marenkitorttu


Pohja

100 g margariinia

1½ dl sokeria

2 munaa

4½ dl vehnäjauhoja

4 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta



Täyte

1 tlk mandariineja sokeriliemessä

500 g rahkaa

2 dl kermaa

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 sitruunan raastettu kuori

½ sitruunan mehu

1 rkl perunajauhoja

3 keltuaista



Marenki

3 valkuaista

1 dl sokeria



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon kananmunat ja pehmeä voi. Sekoita nopeasti tasiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mandariinit siivilään valumaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Sekoita keskenään täytteen muut raaka-aineet. Kaada mandariinit torttupohjalle. Levitä päälle täyte. Paista torttua 1h 160 asteisen uunin alaosassa.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Levitä valkuaisvaahto tortun pinnalle. Paista torttua uunin yläosassa vielä noin 15 minuuttia, kunnes marenki saa hieman väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa mieluiten vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!