Hae tästä blogista

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pikku Myy -kakku

Janni täytti 4 vuotta ja tein Muumifanille syntymäpäivälahjaksi Pikku Myy -kakun. Kakun välissä vadelma- ja valkosuklaamoussea. Oikein paljon onnea vielä Jannille ja kiitos kivoista juhlista!




Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta



Kostutus

2 dl Spritea



Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Creme Fraiche

1 dl sokeria

200 g vadelmia



Valkosuklaamousse

120 g Pandan valkosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä



Kakun pinnalle

200 g marsipaania

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vadelmamousse. Sulata vadelmat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos vadelmaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia. Lisää sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Vaahdota Vispi ja lisää valkosuklaaseos joukkoon. Sekoita hyvin.

Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta Spritella. Kaada vadelmamousse vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada valkosuklaamousse vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymääns euraavaan päivään.

Kauli marsipaani levyksi ja maalaa siihen elintarvikeväreillä Pikku Myyn kuva. Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat ja koristele sokerimassakukilla.


2 kommenttia:

  1. Moikka,

    Haluaisin tehdä samanlaisen kakun 2-vuotta täyttävälle tytölleni. Mitä värejä kakku kuvassa ja vihreässä taustassa on käytetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen maalannut kuvan Wiltonin ja Squires Kitchenin pastaväreillä. Taustassa olen käyttäänyt limenvihreää sävyä.

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!