Hae tästä blogista

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Poropiirakka


Pohja
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl persiljasilppua
mustapippuria

Pinnalle
1 dl juustoraastetta


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan pohjalle. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!