Hae tästä blogista

torstai 12. heinäkuuta 2012

Ristiäiskakku tytölle


Sain ilokseni tehdä kakun ja muffinit tytön ristiäisiin. Tilaajan lempikakku on Baka baka liten kaka -blogin Toven tekemä kukkakakku. Samanlaista toivottiin  nyt tällä kertaa minulta. Olen itsekin ihastunut tuohon kakkuun ja nyt pääsin yrittämään samantyylistä. Kakussa on 8 munan vaalea kakkupohja ja täytteenä punaherukkamoussea. Paljon onnea koko perheelle!


Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoa

2 tl leivinjauhetta


Kostutus

3 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Täyte

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

4 dl sokeria

500 g maitorahkaa

2 prk Creme Fraichea

5 dl punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä


Pinnalle

1 kg valkoistasokerimassaa

vaaleanpunaisia sokerimassakukkia

sokerhelmiä


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun  suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää siivilöidyn punaherukkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen herukkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Levitä kakun päälle ja reunoille. Kauli sokerimassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta sokerimassa kakun pinnalle ja tasoita reunat. Korstele kakku sokerimassakukilla ja sokerihelmillä.


1 kommentti:

  1. Hei! Ootko millasella ohjeella tehny nuo ihastuttavat muffinit? :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!