Hae tästä blogista

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Street dance -kakku


9-vuotiaan Paavon toiveissa oli, että synttärikakku olisi vihreä ja sen päällä lukisi Paavo. Poika harrastaa street dancea. Painoin päärynän makuisen vihreän marsipaanin pintaan tiilikuvion. Tanssija on leikattu mustasta sokerimassasta. Nimen kirjoitin graffiti-tyyliin mustalla elintarviketussilla valkoiselle sokerimassalevylle. Kakun täytteessä maistuu sankarin toiveesta päärynä. Paljon onnea!!


Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta


Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Päärynämousse

 6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

 1 prk ranskankermaa

 1 prk rahkaa

 2 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 2 dl päärynäsosetta (Bonne)

½ prk säilykepäärynää


Kakun väliin lisäksi

2 dl päärynäsosetta

½ prk säilykepäärynää


 Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja päärynäsose sekä pieniksi paloiksi leikatut säilykepäärynät. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Levitäkakkupohjalle 1 dl päärynäsosetta ja hienonnettua säilykepäärynää. Kaada puolet päärynämoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kaulittu marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!