Hae tästä blogista

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Suppilovahvero-kinkkupiirakka

Tämän ehkä parhaan piirakkareseptin olen saanut muutama vuosi sitten eräältä oppilaaltani joululahjaksi. Mukana seurasi purkillinen kuivattuja suppilovahveroita! 


Pohja
150 g voita
100 g raastettua juustoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa tai vettä

Täyte
300 g suppilovahveroita tai muita sieniä
200 g sipulia
2 rkl rasvaa
200 g kinkkusuikaleita
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
200 g Turunmaata tai Emmentalia raastettuna
75 g Aurajuustoa
4 munaa
2,5 dl kuohukermaa tai ranskankermaa

Sekoita taikina ja vuoraa mielellään irtopohjainen vuoka. Vuokaan voit panna leivinpaperia, jotta paistos irtoaa hyvin. 

Hauduta sieni- ja sipulisilppua rasvassa, ota paistinpannu pois liedeltä. Sekoita kulhossa kaikki täyteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoa hieman jäähtyneenä. Valkoviinin kera tahtoo viedä kielen mennessään ja houkuttelee heti huomenna tekemään uutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!