Hae tästä blogista

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ristiäiskakku tytölle

Tyttövauvan ristiäisiin meni tämä mansikkamoussetäytteinen kakku. Ohjeeseen liitin linkit välineisiin, joita käytän kakkujen teossa.


Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria

Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
1 prk Creme Fraichea
2 dl sokeria
3 dl soseutettua mansikkaa

Kakun pinnalle
2 prk Flora Vispiä
½ dl ssokeria
200 g sokerimassaa
sokerimassakukkia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilöiden keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 26cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma, sokerit sekä soseutetut mansikat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

Laita alimmainen kakkupohja tarjoilualustalle säädettävän reunavuoan sisään. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada vuokaan puolet mansikkatäytteestä. Paina keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta vanilliinimaidolla. Kaada loput täyttestä vuokaan ja paina päällimmäiseksi kostutettu ylin kakkulevy. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. 

Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille lastan avulla. Nosta kakun pinnalle kaulittu ja sopivan kokoiseksi leikattu sokerimassalevy. Pursota kakun reunoihin parin sentin välein korinpohjatyllalla. Vaihda sitten pursotuspusssiin lehtitylla ja pursota sillä edestakaisella liikkeellä alhaalta ylöspäin jokaiseen väliin. Vaihda vielä tähtitylla ja pursota kakun yläreunaan ruusukkeet. Käytä pursotuspussissa liitintä, jotta voit vaihtaa tyllaa helposti. Sommittele kakun pinnalle kukat.

6 kommenttia:

  1. Aivan täydellisen ihana kakku, niin herkkä ja kaunis!

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavia kakkuja olet taas tehnyt!

    Mulla on ikävä sun leipomuksia =(

    Terkuin,
    Jaana

    VastaaPoista
  3. Missä sun mascarpone suklaakakku ohje on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki aiemmat ohjeet ja kuvat menivät Vuodatuksen blogin mukana. Tällä hetkellä koko vanha blogini on hukassa. Toivottavasti se vielä joskus löytyy ja reseptit ovat tallessa, vaikka ilman kuvia.

      Poista
  4. Voi harmi... Minäkin tulin tänne vanhojen reseptien perässä. Teit joskus juhlatarjottavaksi uunipellille poropiirakkaa, johon tuli rahkavoitaikina. Se oli hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin todella harmissani tuon Vuodatuksen blogini menettämisestä! Tänne uuteen blogiini siirsin poropiirakan ohjeen. Siitä voi halutessaan jättää rucolan pois. Ohje siis täällä: http://www.openkahvila.blogspot.fi/2012/07/poro-rucolapiirakka.html

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!