Hae tästä blogista

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Omenahyve

Tätä herkkua tein Tapaninpäivän kahveille.

Pohja
200 g rasvaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

 Täyte
6 omenaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1½ dl vaniljakreemijauhetta
1 dl vettä

Pinnalle marenki
4 valkuaista
4 dl tomusokeria
1/4 tl omenaviinietikkaa

 Valmista pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori omenat ja kuutioi ne. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kunnes omenanpalat pehmenevät.  Anna jäähtyä. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa. Kaada massa paistetun pohjan päälle.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kulhossa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuutin ajan. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota marenki piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 100 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa, jos maltat odottaa...

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi kun näyttää hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää ! Minkäkokoiseen piirakkavuokaan teit kyseisen herkun? Minkämerkkistä vaniljakreemiä käytit? Kysyn siksi, koska itselläni ei niistä kokemusta, joten en tiedä, mikä maistuisi vähiten "teolliselta" ;)
    t. Nelliina

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!