Hae tästä blogista

tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin palat

Tein perinteisten Runebergin torttujen lisäksi näitä herkullisia paloja, joiden välissä on vadelmahilloa ja pinnalla tomusokerikuorrutus. Maku on sama tuttu!
Pohja
400 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai kermaviiliä
4 dl kaurakeksimuruja (200 g keksejä)
4 dl mantelijauhetta

Väliin
vadelmahilloa

Kuorrute
300 g tomusokeria
noin 4 rkl vettä
1 rkl sotruunamehua

Jauha keksit. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Leikkaa kakkulevy kahteen osaan. Levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahilloa ja nosta toinen kakkulevy hillon päälle. Valmista tomusokerikuorrutus. Lisää tomusokerin joukkoon nestettä vähän kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksuista. Levitä kuorrute leivonnaisen päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä, ennen kuin leikkaat leivonnaisen paloiksi.

1 kommentti:

  1. Ihana muunnos perinteiselle tortulle :) Blogi vaikuttaa niin hyvältä että jään seurailemaan Bloglovinin kautta!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!