Hae tästä blogista

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pekaanipähkinäkakku

Amerikan herkku, jonka ohje oli uusimmassa Kodin kuvalehdessä. Vaniljajäätelön kanssa tarjottuna vei kielen mennessään.

Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 kananmunan keltuainen

Täyte
250 g pekaanipähkinöitä
50 g margariinia
2 dl ruokokidesokeria
1 dl vaahterasiirappia
½ tl suolaa
3 munaa

Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Rouhi 200 g pekaanipähkinöitä karkeaksi rouheeksi. Jätä 50 g kokonaisiksi koristelua varten. Sulata täytettä varten voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja lisää pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Asettele kokonaiset pähkinät pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyäpaistamisen jälkeeen kunnolla, mieluiten yön yli. Peitä jäähtynyt piirakka säilytyksen ajaksi foliolla. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!