Hae tästä blogista

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Syntymäpäivät Englanti-teemalla

Vietimme tyttären 14v syntymäpäiviä samalla teemalla kuin kaksi vuotta sitten. Syntymäpäivillä tarjottiin suklaa- ja sitruunamoussella täytettyä kerroskakkua, Aleksanterinleivoksia, macaronseja, Dumlemuffineja, mansikkamarenkeja, Englanninlakuja, karkkia, rieskarullia kinkkutäytteellä, poropiiraita sekä broileripiirakkaa. Tässä kuvia juhlatarjoiluista.


Macaronseja tein kahta väriä. Nämä onnistuivat tällä kertaa oikein hyvin.Suklaamuffineja, joissa sisällä Dumle-karkki. Koristeena kermavaahtopursotus ja teemaan sopivat pahviset koristeet. Ohje on sama, kuin ystävänpäiväksi leipomissani Geishamuffineissa.Aleksanterinleivoksia meillä taitaa olla lähes kaikissa juhlissa tarjolla. Näissä koristeina valmiita sokerikoristeita, jotka tilasin Englannista.


Marengit ovat tyttären suurta herkkua. Näissä puolet tomusokerista on mansikanmakuista tomusokeria.
8 kommenttia:

 1. Ihanat tarjoilut :) Kerran Lontoossa käyneenä, haluaisin vielä uudestaankin. Mukavaa reissua :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava kattaus! Puuttuu vaan lontoorakeet, mutta en ole varma onko niitä enää olemassakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä niitä Lontoonrakeita vielä on! Niitä tuli lahjaksi :)

   Poista
 3. Hei, upean blogin ääressä vierähti taas tovi... Aleksanterinleivokset ovat suurta herkkuani, mutta en ole koskaan tehnyt itse. Sinulla olisi varmaan antaa takuuvarma resepti niihin? t. Viljonkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy takuuvarma reseptini Aleksanterin leivoksiin: http://www.openkahvila.blogspot.fi/2012/07/aleksanterinleivokset.html

   Poista
 4. Hei, meillä on keväällä yo-juhlat. Mietin mitä voisin tehdä ennakkoon, että ei jäisi kaikki viimeiselle viikolle. Mitä mieltä olet marengeista, kuinka hyvin säilyy (jos kukaan ei syö niitä :) )? Ja löytyykö sinulta hyvää ohjetta niille ns. ylioppilaskekseille.
  tk pohojanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marengit voi tehdä hyvissä ajoin, yleensä teen ne viikon tai puolitoista ennen juhlia. Säilytys huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa.
   Ylioppilaskeksejä en ole tehnyt, mutta ainakin täällä näyttää olevan hyvä resepti:
   http://namnam.nettisivu.org/leivontaohjeet/ylioppilaskeksit/

   Aika paljon voi tehdä pakkaseen etukäteen. Meillä viime kesänä rippijuhliin tein pakkaseen Alaksanterinleivoksen, Macaronsit ja suklaa-limeleivokset. Viimeisellä viikolla aina menee kuitenkin siivoillessa yms.

   Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!