Sain mummilta taas vanhoja Hemmets -lehtiä ja niistä löytyy aina herkullisia reseptejä. Nämä makeat palat veivät kielen mennessään ja lasten mieleestä olivat parempaa kuin kaupan Daimkakku.
Pohja
400 g mantelimassaa
3 kananmunan valkuaista
50 g kuorittuja manteleita rouhittuna
Pinnalle
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1½ tl vanilliinisokeria
200 g Maraboun Daimsuklaata
Raasta mantelimassa ja sekoita se kananmunan valkuaisten kanssa. Valkuaisia ei vaahdoteta. Lisää joukkoon myös rouhitut mantelit. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjataikina suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ( noin 25cm x 35cm ) Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa voi, sokeri, keltuaiset ja vanilliinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kaada lämmin kreemi paistetun pohjan päälle. Rouhi Daimsuklaa ja ripottele suklaapalat kreemin päälle vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmioiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!