Hae tästä blogista

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Annin ristiäiskakku

Sain tehdä Annin kastejuhlaan vadelmamoussetäytteisen täytekakun ja lohivoileipäkakun. Täytekakkuun toivottiin väreiksi valkoista ja kultaa. Kakun pinnan tein kakkumessureissulta ostamallani silikonisella pitsimuotilla. Pintaan suihkutin kullanväristä elintarvikesprayta. Oikein paljon onnea koko perheelle!


 Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1½ dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
3 dl Creme fraiche
2 dl vadelmia soseutettuna
2 dl sokeria

Pinnalle
200 g marsipaania
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria

Valmista kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuiva aineet keskenään ja siivilöi se nuolijalla sekoittaen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise kakku kolmeen osaan.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi, lisää rahka, ranskankerma, sokeri ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vadelmatäytteen joukkoon.

Täytä kakku. Laita alimmainen kakkupohja säädettävän reunavuoan sisään kakkupahvin tai -lautasen päälle. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Paina päälle keskimmäinen kakkupohja, kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan. Paina päälle viimeinen, kostutettu kakkupohja. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota Vispit. Levitä kakun pinnalle ohut kerros vaahtoa. Nosta marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat. Koristele.




1 kommentti:

  1. Voihan elämä, kylläpä olet todellakin taitava! :) aivan mahtava kakku ja ihanat täydelliset yksityiskohdat! Tykkään hirveesti :)
    Kiva blogi sinulla täällä :)
    mukavaa maanantaita

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!