Hae tästä blogista

torstai 11. heinäkuuta 2013

Hiivaleipä

Tänä aamuna perhe sai herätä tuoreen leivän tuoksuun! Tein illalla taikinajuuren valmiiksi ja aamulla leivoin alla olevalla ohjeella yhden ison leivän.

Taikinajuuri
½ litraa vettä
30 g hiivaa
2 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja

Taikinaan
2 tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja, sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia. Siirrä taikinajuuri jääkaappiin yön yli.

Lisää aamulla taikinajuureen suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin että taikinasta on hyvä leipoa leipä. Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen yksi pitkulainen leipä. Siirrä leipä kohoamaan leivinpaperin päälle uunipellille leivinliinan alle. Anna kohota kaksinkertaiseksi, reilut ½ tuntia. Paita leipää 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!