Hae tästä blogista

lauantai 3. elokuuta 2013

Rocky road

Minun versioni tästä makeasta herkusta. 
Rocky road -suklaa keksittiin Australiassa vuonna 18oo-luvun puolessa välissä, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Huonolaatuiseen suklaaseen sekoitettiin paikallisia pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kullankaivajien luokse kultakentille.


400 g Fazerin sinistä
100 g taloussuklaata
3 dl hunajamuroja
1 pss Haribon minivaahtokarkkeja
8 kpl Diverstivekeksejä

Paloittele suklaat kulhoon ja sulata mikrossa 3x30 sekuntia. Sekoita välillä. Murskaa keskit, mutta älä hienonna niitä liian pieneksi. Lisää sulan suklaan joukkoon hunajamurot, keksipalat ja vaahtokarkit. Levitä massa suorakaiteen muotoisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle vielä hunajamuroja ja pieniä vaahtokarkkea. Painele ne lusikalla kiinni suklaamassaan. Anna kovettua jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa paloiksi. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!