Hae tästä blogista

lauantai 26. lokakuuta 2013

40v syntymäpäiväkakku

Tein 40 vuotta täyttävälle upealle naiselle syntymäpäiväkakun. Kukkakoristeiden toivottiin olevan syksyn väreissä ja reunaan haluttiin pikeerillä pursotettuja pilkkuja. Gluteenittoman kakun täytteenä on suklaa- ja sitruunamoussea. Oikein paljon onnea! "Kuka voisi kellot seisauttaa..."





Pohja
10 munaa
3½ dl sokeria
2½ dl gluteenittonta jauhoseosta
1 3/4 dl perunajauhoja
2½ tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl laktoositonta maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Suklaamousse
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Flora Vispiä

Sitruunamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 dl Lemon Curdia

Voikreemi kakun pinnalle
200 g margariinia
5 dl tomusokeria
3 rkl kuumaa vettä

Pinnalle
1,2 kg sokerimassaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunissa 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vanilliinimaidolla kun täytät kakkuja.

Valmista suklaamousse. Sulata paloiteltu suklaa kulhossa mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota Vispit. Sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon. Laita alin kakkupohja kakkupahvin päälle reunavuoan sisään. Kostuta ja kaada suklaamousse vuokaan pohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja päälle. Laita jääkaappiin hyytymään sitruunamoussen tekemisen ajaksi.

Laita liivetelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahdon joukkoon rahkat, sokeri ja Lemon Curd. Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana sitruunavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada sitruunatäyte vuokaan kakkupohjan päälle ja paina päällimmäinen kakkupohja vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota voi ja tomusokeri. Sivele kakun pintaan ohut kerros voikreemiä.. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi jaa nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Koristele kakku. Pikeeriä varten vaahdota 2 kananmunan valkuaista ja 300 g tomusokeria sekä 1 tl leivinjauhetta. Lisää lopuksi vaahtooon ½ rkl sitruunamehua. Pursota pienellä pyöreällä tyllalla pilkkuja kakun reunaan.






4 kommenttia:

  1. Kaunis kakku :) Ja tuo pitkänmallinen neliskanttinen muoto on kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis kakku! Nuo kukat ovat iiiihania! (ps. linkitän sut blogiini, on kai ok?)

    VastaaPoista
  3. Ihanat ruusut, todella kaunis väritys! Yksinkertaisuudessaan kaunis koristelu.
    Sinulle on haaste blogissani!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!