Hae tästä blogista

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ihana päärynäkakku

Herkullista kakkua sunnuntaiksi perheelle. Ohje on mummin Hemmets veckotidning -lehdestä.

100 g voita
3 munaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
50 g pähkinärouhetta
150 g huoneenlämpöistä Nutellaa
2 päärynää

Koristeluun
huoneenlämpöistä Nutellaa

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet. Sekoita ne munavaahdon joukkoon yhdessä piimän kanssa. Lisää taikinaan voisula, pähkinärouhe ja Nutella. Sekoita varovasti sekaisin. Kuori ja paloittele päärynät. Lisää ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteen lämmössä noin 55-60 minuuttia. Koristele kakku huoneenlämpöisellä tai mikrossa pehmitetyllä Nutellalla.

3 kommenttia:

  1. Mitäs tykkäsit mausta? Maistuuko päärynä kunnolla? Päärynää jostain syystä olen tosi vähän käyttänyt leivonnassa. Tämä ohje voisi toimia nyt inspiraationani ;) Tiedätkö, onko hyvinkin vanha ohje? Ei kyllä mulla aavistustakaan, kauanko Nutellaa on ollut edes markkinoilla :D.
    t. Nelliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kyllä kovasti tästä kakusta! Eniten kakussa maistui tuo Nutella, mutta kyllä päärynäkin siinä maistui ja toi kosteutta kakkuun. Tämä resepti on ollut vuoden sisällä Hemmets Veckotidning -lehdessä, en tiedä enempää sen iästä. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Mums! Kummipojan äiti (= Topsun kummitäti) teki poikiensa synttäreille tätä kakkua ja ihan superhyvää oli! :)
    - Christa

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!