Hae tästä blogista

tiistai 19. marraskuuta 2013

Suklaatoscakakku

Toscakuorrutteinen suklaakakku - voiko olla parempaa? Miestenpäivän kahveille tätä Hemmets -lehdessä esiteltyä herkkua.
Pohja
150 g voita
3 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa

Hasselpähkinätosca
160 g hasselpähkinärouhetta
150 g voita
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa tai maitoa

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munavaahtoon yhdessä maaidon ja voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun noin 26 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Valmista kakun piastumisen aikana pähkinätosca. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen. 

Ota kakku uunista ja kaada toscakuorrute kakun päälle. Paista kakkua vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.


3 kommenttia:

  1. Hei! Ajattelin kokeilla tehdä tätä kakkua, mutta huomasin että tuossa pohjassa ei ollut mainittu vehnäjauhoja ollenkaan. Tuleeko tähän minkä verran vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentistasi, vehnäjauhot oli unohtuneet kirjoitusvaiheessa reseptistä. Nyt jauhot on lisätty ohjeeseen. Maistuvia leivontahetkiä!!

      Poista
    2. Voi kiitos! Löysinkin tuon ohjeen jo Hemmets -sivuilta på svenska ja tein sen mukaan. Tästä tuli kyllä oikein hyvää! Kaikki maistajat tykkäsivät! :D

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!