Hae tästä blogista

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hyydytetty mangokakku

Hellapoliisin reseptiä mukaillen tein tämän kakun poikani syntymäpäiville. Oli raikasta eikä liian makeaa!
Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia tai voita

Täyte
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g Mascarponejuustoa
300 g Bonne-mangososetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä

Kiille
1 dl vettä
2 dl Bonne-mangososetta
3 liivatelehteä

Reunoille
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria


Murusta keksit sulan margariinin joukkoon. Painele seos reunavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota Vispi, lisää joukkoon mascarponejuusto, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa, tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kattilassa vesi. Sulata kiehuvan kuumaan vesitilkkaan pehmenneet liivatelehdet.Lisää joukkoon mangosose. Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kermapursotuksilla.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä juustokakkua. Itsekin tehnyt muutaman kerran mangojuustokakkua ja se on kyllä hyvää, mango sopii juustokakkuu hyvin.

    VastaaPoista
  2. Hei! tosi kaunis kakku!oletko käyttänyt kaupan vai tukun liivatelehtiä,ku tukun on isommat

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!