Hae tästä blogista

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Key lime -piiraat

Minileivonnaiset -kirjassa oli näiden ihanien pikkupiiraiden resepti. Tein näitä poikani syntymäpäiville ja tulen varmasti tekemään toistekin, vaikka keksimuruseoksen paineleminen minimuffinipellin koloihin veikin hieman aikaa. Alla oleva 30 minipiiraan ohje on muokattu alkuperäisestä.
Pohja
8 rkl siirappia
140 g voita
300 g Digestivekeksejä

Täyte
1 tlk Flora Vispiä
2 limetin kuori raastettuna
200 g kondensoitua maitoa
4 rkl limemehua

Koristeluun
limetin kuorta raastettuna

Voitele minimuffinipelti. Mittaa siirappi ja voi kattilaan. Lämmitä pienellä lämmöllä ilman kantta kunnes voi sulaa. Hämmennä samalla. Nosta kattila liedeltä ja sekoita murskatut keksit joukkoon. Jaa seos peltien syvennyksiin. Painele se teelusikan selällä tiiviisti syvennysten pohjalle ja sivuille.

Paista piiraspohjia 180 asteessa noin 6 minuuttia. Korjaa tarvittaessa pohjia lusikan selällä. Anna jäähtyä ja kovettua syvennyksissä noin 15 minuuttia.

Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi sillä välin Vispi, joka on  maustettu limetinkuoriraasteella. Vatkaa vähitellen sekaan maitotiiviste ja sitten limettimehu. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes vaahto sakeutuu.

Pursota limettikerma piiraspohjiin. Nosta ne jääkaappiin 30 minuutiksi tai muutamaksi tunniksi. Irrota piiraat varovasti pyöreäkärkisellä veitsellä peltien syvennyksistä. Koristele limetinkuoriraasteella.

5 kommenttia:

  1. Hei! Oliko se kondensoitu maito valmiiksi makeutettua?
    t. Nelliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo kondensoitu maito on valmiiksi erittäin makeata. Alla olevasta linkistä löytyy kuva kondensoidusta maidosta, jota käytin:
      http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/8/83706/1245178413_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg

      Poista
  2. Mitä luulet, voiko pohjat tehdä edellisenä päivänä ja pursottaa täytteen tarjoilupäivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti onnistuu!

      Poista
    2. Oli pakko tulla vielä vinkkaamaan että noiden kuppien teko käy tosi helposti kun laittaa vuuan koloihin tuota keksipohjaa reilun teelusikallisen ja paistaa ne sellaisenaan. Uunista ottamisen jälkeen, kun taikina on paistunut koko kupin täydeltä, otetaan työkaluksi jokin tylppäpäinen "työkalu" jolla taikinan saa paineltua reunoille ja pohjalle. Ite käytin tupperin kuorimaveitsen vartta =) Nopeuttaa hommaa monin kertaisesti.

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!