Hae tästä blogista

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Pataleipä

Pakkohan se oli minunkin kokeilla, onko tämä paljon kohuttu pataleipä kehujen arvoinen. Ja kyllähän tämä oli herkullista ja helppoa valmistaa. Ohjeen nappasin Cebicin keittiöstä. Paistoin leivän Uunikokin kannellisessa keraamisessa padassa. Tein taikinan tekeytymään aamulla ja saimme iltapalaksi nauttia lämmintä ja herkullista leipää!

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl vettä (n. 42 astetta)

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi, älä vaivaa! Jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita sillä aikaa kannellinen uunipata (noin 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, laita taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.

1 kommentti:

  1. Olen pitänyt pataleivän ohjetta jotenkin kovin monimutkaisena, mutta eihän se olekaan. :) Meillä taidetaan huomenissa saada tätä, kun teen nyt illalla taikinan tekeytymään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!