Hae tästä blogista

lauantai 20. joulukuuta 2014

Omenanmakuinen juustokakku

Tämä kakku on raikas ja siinä maistuu kaneli ja omena. Aloitimme joululoman kummitytön perheen kanssa tätä kakkua nauttien.
Pohja
200 g Bastogne -keksejä
75 g margariinia

Täyte
5 liivatelehteä
400 g mascarponejuustoa
300 g omena-kanelimarmeladia
½ dl sokeria
2 tlk Flora Vispiä
½ dl vaaleaa glögiä

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele reunavuoan sisään.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mascarponejuusto ja omena-kanelimarmeladi keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa Flora Vispit. Yhdistä tuorejuustoseos vaahdotetun Viapin joukkoon. Mausta sokerilla. Kuumenna vaalea glögi kiehuvaksi. Sulata glögin joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita samalla hyvin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele kakku. 

Koristelua varten leikkasin paperista lumihiutaleen ja laitoin sen kakun pinnalle. Siivilöin päälle kaakaojauhetta ja poistin paperihiutaleen varovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!