Hae tästä blogista

perjantai 9. lokakuuta 2015

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

Kävin herkuttelemassa viime viikolla paikallisessa konditoriassa ja söin siellä tämänkaltaista hyydytettyä kakkua. Päätin yrittää jäljitellä sitä, kun sain joukon ystäviä meille kylään. Todella raikkaan makuinen kakku, jota teen varmasti uudestaan.

Pohja
150 g mantelimassaa
0,5 dl kuumaa vettä
150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Raparperitäyte
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g mascarponejuustoa
2 dl sokeria
3 dl raparperisosetta

Mansikkatäyte
4 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
2 dl mansikkasosetta

Kiille
1 dl mansikkamehua tai -sosetta
1 liivatelehti

Koristeluun
mansikoita
valkosuklaarouhetta

Valmista kakkupohja kakun kokoamista edellisenä päivänä. Pehmennä mantelimassa kuumalla vedellä. Vaahdota rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa, halkaisija 16 cm. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Leikkaa kakku neljäksi ohueksi levyksi. Käytä tähän kakkuun kaksi keskimmäistä, käytä ulommat palat vaikka trifle-kerrosjälkiruokaan.

Laita tarjoilulautaselle yksi kakkupohja. Säädä reunavuoka hieman kakkupohjaa suuremmaksi. Valmista raparperimousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispi ja lisää joukkoon mascarponejuusto ja sokeri. Vaahdota vielä hetki. Kaada sekaan raparperisose (keitetty raparpereista ja soseutettu sauvasekoittimella). Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siijen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana raparperitäytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada 3/4 täytteestä reunavuoan sisään kakkupohjan päälle. Aseta toinen  kakkupohja moussen päälle ja kaada loput raparperimoussesta vielä vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispi ja lisää rahka sekä sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää soseutetut mansikat seokseen. Lämmitä tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen, samalla koko ajan sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada mansikkamousse hyytyneen raparperimoussen päälle reunavuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Valmista kiille. Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä ja sulata se tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivateseos mansikkamehun/-soseen joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Anna kiilteen jähmettyä tunnin verran jääkaapissa ja koristele kakku. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!