Hae tästä blogista

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Macarons

Tein Eben ohjeella vihreitä macaronseja pojan rippijuhliin ja vaaleanpunaisia tyttäreni nimipäiville. Vihreiden väliin laitoin passsionhedelmähilloa ja vaaleanpunaisiin limecurdia. 


100 g Meiran mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta

Erottele valkuaiset ja anna niiden seistä huoneenlämmössä vuorokauden verran. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri. Siivilöi seos kolmeen kertaan. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso 11mm-13mm pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista macaronseja keskitasolla noin 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!