Hae tästä blogista

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-daimkakku

Poikatoivoi, että hänen rippijuhlissaan tarjotaan ruokaa (paellaa) ja hänen herkkukakkuaan. Tämä valkosuklaa-daimkakku on jo pitkään ollut pojan suosikkikakku. Kakun koristeena olevat ruusut tein sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta, lehdet on suklaata.


Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte
2 prk Flora Vispiä
2 levyä Pandan valkosuklaata
2 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
8 liivatelehteä
4 rkl sitruunamehua
4 isoa Daim-patukkaa

Laita keksit muovipussiin ja sulje pussinsulkijalla. Kauli ja nuiji keksit muruiksi puukaulimen avulla. Sekoita sulatettu rasva keksimuruihin ja painele seos lautaselle asetetun halkaisijaltaan noin 30 cm reunavuoan sisään.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, sitruunamehu ja rouhitut Daimmurut. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki ja kaada liivateseos täytteen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada seos keksipohjan päälle reunavuoan sisään. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!