Hae tästä blogista

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mansikka-limetorttu



Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
150 g margariinia
1 muna
2 rkl kylmää vettä

Limettikiisseli
1 dl limettimehua (4 limettiä)
2 dl maitoa
1½ dl sokeria
3 keltuaista
3 rkl maissitärkkelysjauhoja

Päälle
1 litra mansikoita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää muna ja vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja noin puoleen väliin reunoja. Laita päälle leivinpaperipala ja kaada vuokaan leivinpaperin päälle kuivattuja herneitä tai riisiä. Tämä estää reunojen valahtamisen paistamisen aikana. Kypsennä torttupohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia, poista leivinpaperi ja herneet tai riisit ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia, kunnes pohja on vaaleanruskea ja täysin kypsä. Anna jäähtyä.

Valmista kiisseli. Purista limeteistä mehu. Mittaa maito, sokeri ja keltuaiset sekä maissitärkkelysjauhot kattilaan. Lisää limettimehu ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kiisseli pois liedeltä ja anna jäähtyä. Levitä kiisseli paistetun pohjan päälle, anna jähmettyä jääkaapissa.

Perkaa ja viipaloi mansikat ja levitä kiisselikerroksen päälle. Raasta halutessasi vielä hieman limetin kuorta mansikoiden päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä kiille mansikoiden päälle lusikan avulla tai pullasudilla levittäen. Anna jähmettyä, irrota torttu vuoast, siirrä tarjoilualustalle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!