Hae tästä blogista

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Mansikkamoussekakku keksireunoilla



Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta



Kostutus

1 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria



Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

200 g maitorahkaa

200 g ranskankermaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2 dl soseutettuja mansikoita



Koristelu

2 tlk keksirullia

mansikoita



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohjasta pyöreä reunavuoan kokoinen pala. Laita pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Kostuta vanilliinimaidolla.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon sekaan loput täytteen ainekset. Kiehauta kattilassa ½ dl vettä ja liuota veden sekaan pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkatäytteen joukkoon. Sekoita hyvin jaa kaada kakkupohjan päälle reunavuoan sisään. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota reunavuoka ja asettele keksirullat kakun reunalle. Sido kauniilla nauhalla. Koristele kakun pinta mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!