Hae tästä blogista

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Suklaa-limeleivokset

Rippijuhliin tein myös näitä ihania leivoksia. Leivosten teko on helppoa; hyydytin leivokset suorakaiteen muotoisessa säädettävässä reunavuoassa. Pakastin koko komeuden ja sulatin juhlia edeltävänä päivänä jääkaapissa. Leikkasin juhlapäivvän aamuna 5cm x 5 cm paloiksi.


Pohja
300 g tummaa suklaata
500 g margariinia
7 dl sokeria
6 munaa
5 dl vehnäjauhoja

Kostutus
1 dl Spritea

Suklaamousse
1 levy Fazerin sinistä
200 g Mascarponejuustoa
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
3 liivatelehteä

Limemousse
2 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
3 dl limecurdia
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 185 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Valmista suklaamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä. Lisää sulan suklaan joukkoon Mascarponejuusto. Vaahdota Vispi ja mausta sokerilla. Lisää vaahdon joukkoon suklaaseos. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman veden sekaan. Sekoita hyvin ja kaada kostutetun suklaapohjan päälle reunavuoan sisään. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista limemousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, limecurd ja sokeri. Värjäsin seosta pienellä määrällä vihreää elintarvikeväriä. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana limevaahdon joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan suklaamoussen päälle. Tasoita pinta hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa levyn. Leikkaa leivoksiksi ja koristele sitruunamelissan lehdillä.

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä, onko ok makuista jos pakastaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat hyviä pakastuksen jälkeenkin. En huomannut eroa!

      Poista
  3. Hei!
    Minkä kokoiseksi reunavuoka on säädetty? Eli kuinka monta leivosta yhdestä satsista saa? =)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!